Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Platné stanovy

8. 3. 2024

Stanovy zapsaného spolku s názvem DUKLA KLUB, z.s.

(dále jen „stanovy“)

 

  1. Základní ustanovení

DUKLA KLUB, z.s. (dále jen „spolek“) je dobrovolné uskupení lidí, jejichž zájmem je fotbalový klub Dukla Praha (dále jen „klub“). Právní osobnost má IČO: 63110911, Sídlo: Praha 6, Na Markvartce 898/12.

 

  1. Poslání, hlavní a vedlejší činnost
  1. Posláním spolku je morální podpora klubu, spolčování a podpora všech jeho příznivců (dále jen „dukláci“) k sounáležitosti s ním, i vzájemně. Ve své hlavní činnosti usiluje o naplnění poslání, jako patron mládeže klubu garantuje donátorský projekt „Dukláci Dukle, dukláky duklákům“ (4D) a je kolegiální s Odborem přátel Tělovýchovné jednoty Dukla Praha (dále jen „Odbor přátel“).
  2. K podpoře činnosti hlavní může vykonávat související příležitostnou vedlejší hospodářskou činnost.

 

  1. Členství
  1. Spolek je otevřený všem fyzickým osobám, které dodržují jeho stanovy a ctí dobré jméno klubu i dukláků. Ze spolku je možno kdykoliv vystoupit.
  2. Řádné členství ve spolku podmiňuje plnoletost a úhrada dobrovolného ročního členského příspěvku na činnost spolku. Za osoby neplnoleté, jakož i nesvéprávné jedná a odpovídá jejich zákonný zástupce.
  3. Hlasovací právo ve spolku má každý řádný člen(ka) a čestný člen. Hlas poradní má evidovaný člen bez uhrazeného ročního členského příspěvku, sezónní donátor mládeže v projektu 4D, člen Odboru přátel a všichni důvěryhodní dukláci.   
  4. Členský příspěvek je splatný do 31. 12. kalendářního roku; dopředu ho platit lze, zpětně nikoliv. Platí se najednou a jeho výše je určena jen minimem 200 Kč pro výdělečně činné osoby, nebo alespoň 100 Kč pro ostatní plnoleté osoby. Čestný člen a dítě do 15 let příspěvek neplatí.
  5. Evidenci členů a kontakty na donátory mládeže, popřípadě jiné dukláky, spolek vede v režimu českého zákona o ochraně osobních údajů. Osoby, které pět kalendářních let v řadě za sebou vůči spolku neprojevily žádnou aktivitu, spolek ze svých adresářů a živé evidence vyřadí. 

 

  1. Valná hromada
  1. Valná hromada je nejvyšším orgánem spolku. Svolává ji výbor, 14 dní dopředu, jednou za kalendářní rok. Je schopná se usnášet, je-li přítomno alespoň 10 % řádných členů spolku; procentuální podmínka neplatí u náhradní valné hromady.
  2. Hlasování valné hromady je veřejné. Jednání řídí předseda výboru, který o něm do 14 dnů vyhotoví zápis a uveřejní ho na vývěsce spolku, kterou jsou jeho internetové stránky.
  3. Do výlučné pravomoci valné hromady náleží:
  1. určení hlavního zaměření a hodnocení činnosti spolku;
  2. volba a odvolání členů výboru;
  3. schvalování hospodaření a rozpočtu, včetně změn výše minimálního členského příspěvku;
  4. jmenování a odvolání úřadujícího sekretáře spolku;
  5. vyškrtnutí ze spolku pro poškození dobrého jména klubu nebo spolku;
  6. rozhodnutí o zrušení spolku s likvidací nebo o jeho přeměně fúzí.

 

  1. Výbor
  1. Výbor je statutární a exekutivní orgán spolku. Organizuje činnost a rozhoduje o všech záležitostech spolku, které nejsou svěřeny valné hromadě. Vedle řádných členů spolku do něj mohou být zvoleni či kooptováni i jiní dukláci. Výbor je pětičlenný a funkční období má pětileté. Ze svého středu volí předsedu a místopředsedu, který předsedu zastupuje v době, kdy je nedosažitelný či neschopný řádně konat funkci. V mezidobí valných hromad může výbor kooptovat až dva členy výboru.
  2. Z titulu člena statutárního orgánu spolku má každý člen výboru plnou osobní a majetkovou odpovědnost a ručí spolku celým svým majetkem.
  3. Zasedání výboru svolává předseda, v zastoupení místopředseda. Svolavatel jednání řídí a pořizuje o něm zápis.
  4. Členství ve výboru končí odstoupením, odvoláním nebo ztrátou zákonné způsobilosti.
  5. K ruce výboru je případný úřadující sekretář spolku, jmenovaný valnou hromadou.

 

  1. Jednání navenek

Jménem spolku navenek jedná předseda výboru, v zastoupení místopředseda. Právní úkony podepisují vždy dva členové výboru. Podání prostřednictvím datové schránky odsouhlasuje výbor.

 

  1. Majetek a hospodaření
  1. Majetek spolku je vše, o čem existuje povinnost dle zvláštních předpisů účtovat. Zdrojem majetku jsou příspěvky na činnost, dary, dotace, granty a výtěžek z vedlejší hospodářské činnosti.
  2. Hospodaření se řídí schváleným rozpočtem a dispoziční právo má předseda výboru, popřípadě k tomu zmocněný člen výboru. Rozhodování o nákladech a výnosech mimo rozpočet přísluší sboru výboru. K výběrům z běžného účtu jsou oprávněni vždy společně dva členové výboru. Elektronické bankovnictví zajišťuje pověřený člen výboru.

 

  1. Závěrečná ustanovení
  1. Zrušují se dosavadní stanovy zapsaného spolku s názvem DUKLA KLUB, z. s., zveřejněné ve sbírce listin spolkového rejstříku.
  2. Tyto stanovy nabývají účinnosti dnem 2. března 2024.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář